Lichtjesroute Bie Winkels Gelselaar met zang en exposities

vrijdag 14 december 2018 (19:00

Locatie: Dorpsstraat 16 Gelselaar

Gelselaar schittert binnenkort weer met een lichtjesfeest. Op vrijdag 14 december kan iedereen in dit dorp ’s avonds meegenieten van een sfeervolle lichtjesroute met zang van een gospelkoor en bijzondere exposities.  Een activiteit van de Stichting Bie Winkels. Bij de schuur van de gelijknamige boerderij aan de Dorpsstraat 16 kan tussen zeven en acht uur ’s avonds worden gestart voor een korte winterse tocht.

 

Langs de route zijn kerststalletjes te bewonderen van kinderen van de openbare basisschool G.A. van de Lugt uit Gelselaar. In de schuur van boerderij Winkels treedt tussen half acht en half negen gospelkoor Gospel Drive op onder leiding van dirigente Nardi Strijbos-Hilhorst.

 

Expositie Morgen- en avondlicht

Vanaf zeven uur en tijdens pauzes in het optreden van het koor toont Arend Heideman in de schuur van Winkels zijn digitale expositie ‘Morgen-  en avondlicht’. Uit duizenden foto’s die hij in de afgelopen jaren in Gelselaar maakte van het prachtige licht rond de opgaande en ondergaande zon selecteerde hij 129 opnames, die hij monteerde in een kort filmpje. Rond de kortste dag zal dit filmpje ook te bewonderen zijn op het wereldwijde internet,  via YouTube.

 

Kerststalletjes op deel boerderij

Rita Bakker toont in het achterhuis van boerderij Winkels  opnieuw een deel van haar grote collectie kerststalletjes, waaronder miniatuurstalletjes en recente aanwinsten, die afkomstig zijn uit allerlei landen. Elk jaar breidt ze haar verzameling nog uit.

      


Deelname aan de lichtjesroute, inclusief bijwoning van de kerstvoorstellingen en een consumptie, kost drie euro.  De eerste aflevering van de lichtjesfeest in Gelselaar , eind 2016, trok deelnemers van alle leeftijden en werd door iedereen zeer gewaardeerd. Vorig jaar moest het laten lopen van de lichtjesroute op het laatste moment worden afgelast. De vanwege veel sneeuw en regen al een paar keer aangepaste route bleek onbegaanbaar.

De lichtjesroute voert door en langs de rand van het dorp. Voor een flink deel over grond die hoorde bij boerderij Winkels.

Daar de route voor een groot deel over landbouwgrond loopt, is het niet toegestaan deel te nemen met een hond. Dit vanwege het risico op verspreiding van veeziekten.

 


« Terug