Agenda - zondag 27 januari 2019

Zangdagavond "Geloven in liederen"

zondag 27 januari 2019 (19:15

Locatie: NH kerk Gelselaar

Geloven in liederen. Op basis van dit thema met een dubbele boodschap is de Zangdagavond georganiseerd voor zondag 27 januari, die uitmondt in een lofzang op het werk van dichters. Deze bijzondere kerkdienst wordt deze keer gehouden in de kerk te Gelselaar en begint om kwart over zeven. De muzikale begeleiding is in handen van Gerlien Hilhorst uit Geesteren (dwarsfluit), Sylvia Klaverstijn uit Borculo (piano) en Ad Krijger uit Eibergen (orgel).

 

Medewerking poëziekring

Medewerking aan deze Zangdagavond verlenen leden van de poëziekring van protestantse gemeente De Wijngaard. Zij stelden ook het programma hiervoor op, waarbij zij kozen voor het laten zingen van populaire kerkliederen. Zo komen de bezoekers weer volop aan hun trekken.

 

Dat veel liederen een grote betekenis hebben gekregen voor mensen is mede te danken aan de prachtige regels die dichters hiervoor schreven, benadrukken de organisatoren.

 

Liedboek vol poëzie

Zangdagavonden stonden vaker in het teken van poëzie. Zo gingen de dominees Baggerman, Leurgans en Jonk al voor. Medewerking verleenden ook verschillende liedboekdichters: André Troost, Gert Landman, Jaap Zijlstra en Rikkert Zuiderveld. Deze Zangdagavond, met medewerking van leden van de poëziekring, is anders. Centraal staan liederen uit het Liedboek, waarin ook poëzie is te beluisteren. Daarom wordt aan de bezoekers van deze avond ook gevraagd zelf een Liedboek mee te nemen.