Appeldag in Gelselaar

zaterdag 7 oktober 2023 (09:00

Locatie: boerderij Winkels Dorpsstraat 16De jaarlijkse Appeldag in gezellig Gelselaar, rondom en in de monumentale boerderij Winkels aan de Dorpsstraat 16, heeft dit jaar plaats op zaterdag 7 oktober. Tussen 9.00 en 17.00 uur kan iedereen hier de eigen  appeloogst laten verwerken tot heerlijk, houdbaar sap. Vooraf moet men zich hiervoor aanmelden via de site van de Achterhoekse SapPers: https://achterhoeksesappers.nl/event/persdag-gelselaar-bie-winkels/.

De organisatie van deze dag is in hand van de Stichting Bie Winkels, die hiernaast ook voor allerlei ander vertier zorgt deze dag. Zo zijn er verschillende stands aanwezig.

  • ‘Het eetbare erf’ van de Stichting Maarkels Landschap laat bezoekers genieten – en proeven – van in eigen beheer uitgegeven recepten.
  • Jo Tragter uit Geesteren toont oude appelrassen en kan hier over met smaak vertellen.
  • Als voorbereiding op de komende winter verkoopt Rosa Kiestra warme zelfgebreide sokken, wanten en mutsen. De opbrengst hiervan gaat naar het Brooke Hospital for Animals Nederland.
  • Houtsnijder Jan Kulsdom uit Borculo is weer aanwezig en toont bezoekers graag zijn vakmanschap.
  • De Meisjes van Greven weten alles van praktische kleding om bij regenachtig weer lekker naar buiten te kunnen en toch droog te blijven.

Tentoonstelling
Hanneke Bos uit Goor is fan, en verzamelaar, van alles wat met het werk van Annie M.G. Schmidt te maken heeft.  Annie M.G. Schmidt is niet alleen de schrijfster van Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet. Ze schreef ook voor volwassenen. Liedjes, cabaret, toneel, musical, ze deed het allemaal en met succes. Hanneke toont een selectie uit haar bijzondere collectie.

Bakwedstrijd
De inmiddels traditionele bakwedstrijd van appeltaart staat opnieuw op het programma. Wie de lekkerste appeltaart bakt, deze inlevert op zaterdag 7 oktober tussen 11.00 en 12.00 uur in Café Florijn dingt mee naar de titel ‘Beste appeltaartbakker 2023’.

Een deskundige jury zal rond 15.00 uur in Café Florijn bekend maken wie met de hoogste eer gaat strijken. Graag aanmelden hiervoor via Rita Bakker, tel. 0545-481283. Na het bekendmaken van de uitslag mag ook iedereen weer proeven.

 


« Terug