Agenda - vrijdag 9 december 2022

Lichtjesroute

vrijdag 9 december 2022

Locatie: start boerderij Winkels Gelselaar

Vrijdagavond 9 december Lichtjesroute

Een grote verscheidenheid aan kerstallen is deze maand te bewonderen in boerderij Winkels aan de Dorpstraat 16 in Gelselaar. Via de Stichting Bie Winkels exposeert Rita Bakker van café Florijn in Gelselaar hier niet alleen prachtig materiaal uit haar eigen grote verzameling, maar ook zeer fraaie kerststallen van anderen. Met inbreng uit Markelo, Ruurlo, Geesteren en Winterswijk heeft haar jaarlijkse expositie een regionaal karakter.

Tijdens de jaarlijkse lichtjesroute vanuit boerderij Winkels op vrijdagavond 9 december, tussen zes uur en half acht, is de expositie voor het eerst te bezichtigen. Het jeugdorkest van de muziekvereniging Excelsior verleent aan dit evenement medewerking. Het treedt op in de schuur van Winkels. Dit is ook het startpunt voor de lichtjesroute, waar voor één euro aan kan worden deelgenomen. Na afloop wacht alle deelnemers chocolademelk of glühwein.

De expositie van kerststallen is te zien op de ‘delle’, in de koestal en nevenruimtes van Winkels en is zeer ruim opgezet. Deze oude boerderij geeft het geheel aan bijzondere sfeer. Naast zeer eenvoudige en kleine stalletjes worden in allerlei kleuren en uitvoeringen grotere stallen getoond. De expositie is ook te bewonderen op dagen met activiteiten van Kerstdorp Gelster en op twee adventszondagen. Openingstijden: zaterdag 10 december, zondag 11 december en zondag 18 december van 13 tot 17 uur en op zaterdag 17 december van 16 tot 21 uur.